Ο δολοφόνος των ψυχών - Doherty, Paul (Ιστορικό μυθιστόρημα, 2005)
Η νεαρή Ρεβέκκα, κόρη ιερέα, αντιμετωπίζεται με καχυποψία και φόβο από τους κατοίκους του μικρού χωριού της όχι μόνο γιατί έχει γεννηθεί με ένα σημάδι στο πρόσωπο, αλλά και γιατί διαθέτει ικανότητες που ξεπερνούν τα ανθρώπινα επίπεδα. Κάποιοι την θεωρούν απλώς παράξενη, αλλά άλλοι τη θεωρούν καταραμένη, γιατί μπορεί να διαισθάνεται τα μελλούμενα και να προλέγει τη μοίρα των ανθρώπων όταν τους κοιτάζει στο πρόσωπο. Το κορίτσι ζει απομονωμένο, ήσυχα, χωρίς να ενοχλεί κανέναν, ως τη στιγμή που έρχεται στο χωριό ο νέος καθολικός ιερέας.