Το δάσος που το' σκασε - Κάντζολα-Σαμπατάκου, Βεατρίκη (Σύγχρονα παραμύθια, 2002)
Δέντρα που περπατάνε, συζητάνε, πάνε κομμωτήριο για να χτενίσουν τις πευκοβελόνες τους, παίζουν κουτσό, κάνουν γυμναστική και σκοινάκι για να ξεμουδιάσουν τα κλαδιά τους, χορεύουν ξέφρενα στο πάρτι της υπναρούς νεράιδας Ονειράνθης με ολοκαίνουργιες φορεσιές και πανέμορφα κολιέ από κουκουνάρια! Κουκουβάγιες και διάσημοι δημοσιογράφοι, μαρούλια και τσιχλόφουσκες, δήμαρχοι-παιδιά, και παγωτά χωνάκια. Λέτε γι' αυτό να το 'σκασε το δάσος; Ένα διασκεδαστικό, πρωτότυπο οικολογικό παραμύθι! Τι λέτε, το διαβάζουμε παρέα;