Η Σεμέλη διώχνει το νέφος - Μπουλώτης, Χρήστος, 1952- (Ελληνικά Γράμματα, 1999)
Πώς άλλαξε εκείνη η παραμυθένια πόλη; Πώς έγιναν οι άνθρωποί της γκρίζοι και γιατί; "Ποιος φταίει", αναρωτιέται η μικρή Σεμέλη, "που έπαψε να κελαηδάει η καρδερίνα και μαράθηκε το γιασεμί;" Κι αφού οι μεγάλοι είναι μόνο παχιά λόγια και υποσχέσεις, αποφασίζουν τα παιδιά, με αρχηγό τη Σεμέλη, να ξανακάνουν την πόλη τους παραμυθένια. Χρειάζεται, όμως, φαντασία και κουράγιο...