Το σκυλάκι που έχασε τις βούλες του - Δαγιόγλου-Μαρμαρά, Νανά (Ελληνικά παραμύθια, 2003)
Ο Όμηρος, το πανέμορφο σκυλάκι Δαλματίας, έχασε τις βούλες του. Τι κρίμα! Τα σκυλιά του δρόμου βρήκαν την ευκαιρία να τον κοροϊδέψουν. Του το κρατούσαν άλλωστε, αφού αυτός δεν καταδεχόταν να κάνει παρέα μαζί τους. Ήταν βλέπετε σκυλί ράτσας σπουδαίας. Τι θα κάνει τώρα ο Όμηρος; Πώς θα ξαναβρεί τη χαμένη του ομορφιά κια φίλους για να παίξει;