Φεγγαροχριστούγεννα - Αρτζανίδου, Έλενα, 1964- (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, 2002)
Το κορίτσι «σε Αγαπώ πάρα πολύ» είναι τριών χρόνων. Μεγαλώνει με την αγάπη όλων και με πολλά παιχνίδια που η αφθονία τους την οδηγούν σε ένα παράλογο «παιχνίδι από ψηλά». Τότε εκείνα αντιδρούν και αποφασίζουν να φύγουν. Διαλέγουν το φεγγάρι, φεγγαράκι, το χλομούλι, τρυπητούλι. Η φυγή τους την αναστατώνει, νιώθει την έλλειψή τους και τα αναζητά επίμονα. Στου φεγγαριού το δρόμο ανακαλύπτει το μυστικό και Χριστούγεννα κάνει μια ευχή και τα περιμένει ελπίζοντας πως το φεγγάρι δεν θα τα χαρίσει σε άλλη παιδική αγκαλιά. Επιτέλους, παραμονή Χριστουγέννων. . . Άραγε θα επιστρέψουν;