Σπάζοντας των κώδικα Ντα Βίντσι : ο ανεπίσημος οδηγός για τα πραγματικά γεγονότα πίσω από το μυθιστόρημα - Cox, Simon (Έσοπτρον, 2004)
Το βιβλίο ''Σπάζοντας τον Κώδικα Ντα Βίντσι'' αποτελεί μιαν ανεκτίμητη πηγή γνώσεων και πληροφοριών, για τους πολλούς θαυμαστές του μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν ''Κώδικας Ντα Βίντσι'', αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για τη συναρπαστική αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον θρύλο του Αγίου Δισκοπότηρου. Με βάση μια απλή αλφαβητική δομή, αποκαλύπτει τις πέρα-από-τη-φαντασία απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: Υπάρχει, πράγματι, μια μυστική Αδελφότητα γνωστή ως ''Κοινό της Σιών''; Γιατί η Θεία Αναλογία - το γνωστό «φ» - θεωρούνταν κάποτε ότι αποκάλυπτε το χέρι του Θεού; Ποιες είναι οι τελευταίες θεωρίες σχετικά με την πραγματική φύση του Αγίου Δισκοπότηρου; Ποιο είναι το πραγματικό νόημα των γρίφων που βρίσκονται κρυμμένοι στα ονόματα των χαρακτήρων του μυθιστορήματος;