Συνασπισμός ηλιθίων : μυθιστόρημα - Kennedy Toole, John (Εικοστός αιώνας, 2000)
Τεμπέλης, αχόρταγος, ασυμβίβαστος, ο πελώριος Ιγνάτιος Τζέη Ράιλυ από τη Νέα Ορλεάνη συγχύζεται αν του προτείνουν να δει μιούζικαλ, να φορέσει σακάκι, να μπει σε λεωφορείο και κυρίως να δουλέψει. Παίζει το λαγούτο του, καταγράφει τις παρατηρήσεις του για τη ζωή και το σύγχρονο κόσμο στα ινδιάνικα επιστολόχαρτα, καταβροχθίζει αμέτρητα λουκάνικα και σπέρνει το χάος σε δύο επιχειρήσεις. Εναντίον του συνασπίζονται οι ηλίθιοι: μια μάνα που αποφάσισε να γλεντήσει τη ζωή της, ένας προϊστάμενος που θέλει να τον βάλει να κάνει προσθέσεις, μια ιδιοκτήτρια μπαρ που δεν τον θέλει για πελάτη, ένας αστυφύλακας που πάσχει από υπερβάλλοντα ζήλο, μια φίλη που τον πιέζει να κάνουν έρωτα, ένας ομοφυλόφιλος που τον καλεί στο πάρτι του. Ο Ιγνάτιος αντιστέκεται.