Λεξικό περιφράσεων, φράσεων και εκφράσεων της αρχαίας ελληνικής : ειδική σημασία ουσιαστικών, επιθέτων και μετοχών - Πελέκης, Μακάριος Π. (Σαββάλας, 1997)
Το λεξικό περιφράσεων, φράσεων και εκφράσεων της αρχαίας ελληνικής αποσκοπεί στη σύνοψη, κωδικοποίηση και ταξινόμηση του γλωσσικού υλικού των αττικών πεζογράφων. Σ' αυτό επιχειρείται η λεξικογραφική καταγραφή και απόδοση της σημασίας των αρχαίων αττικών περιφράσεων, των πλέον εύχρηστων φράσεων, των ειδικών εκφράσεων, των ουσιαστικοποιημένων επιθέτων και μετοχών, καθώς και επιλεγμένων ουσιαστικών με αλφαβητική σειρά, ώστε το βιβλίο να είναι περισσότερο εύχρηστο στον αναγνώστη. Η σύνταξη και έκδοση του παρόντος έργου αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά στη βαθύτερη γνώση του αρχαίου ελληνικού λόγου.