Επαγγέλματα παλιά που δεν υπάρχουν πια - Χατζηκοκολάκη, Σοφία (Κέδρος, 2004)
Το βιβλίο κάνει αναδρομή στην παλιά Αθήνα της δεκαετίας του 1950 και ζωντανεύει αναμνήσεις από το παρελθόν. Ο γανωματής, ο παγοπώλης, ο αμαξάς και πολλοί άλλοι πλανόδιοι επαγγελματίες της Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων της Ελλάδας, έρχονται να μας θυμίσουν την αξία που είχαν τα επαγγέλματα τα παλιά που δεν υπάρχουν πια. 24 παραδοσιακά επαγγέλματα, δοσμένα με μοναδικό ποιητικό τρόπο από τη Σοφία Χατζηκοκολάκη.