Ο ναός των μουσών : ιστορημένος με 60 πίνακες που αναπαριστούν τα αξιολογότερα γεγονότα της μυθικής αρχαιότητας (Ελληνική μυθολογία, 2000)
Ο αββάς De Marolles, γνωστός από τις πολυάριθμες μεταφράσεις του και τα διάφορα συγγράμματά του, δημοσίευσε το 1655 ένα infolio υπό τον τίτλο "Πίνακες του ναού των μουσών", παρμένοι από την συλλογή του αποθανόντος βασιλικού συμβούλου Mr. Favereau, ιστορημένο, με χαρακτικά, από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της εποχής του, με σκοπό να αναπαραστήσουν της αρετές και τις φαυλότητες των πλέον γνωστών μύθων της αρχαιότητας. Με περιγραφές, παρατηρήσεις και σχολιασμούς από τον Mre Michel de Marolles, Abbe de Villeloin (Παρίσι, τυπογραφείο Nicolas L' Anglois).