Κοζάνη : στην αγκαλιά των βουνών - Καλεντερίδης, Σάββας (Νομοί της Ελλάδος, 2004)
Η τοπογραφία και η ανθρωπογεωγραφία της Ελλάδας, είναι μοναδική. Μοναδική σε εναλλαγές, σε ομορφιές, σε εκπλήξεις. Η Κοζάνη, ένας τόπος καθαρά ηπειρωτικός, στην καρδιά της Ελλάδας, περιτριγυρισμένη από βουνά, επιφυλάσσει στον επισκέπτη ανεξερεύνητους παραδείσους?