Η νόσος του αλτσχάϊμερ - Rubinstein, Henri (Μάθε για την υγεία, 2000)
Ενα πόνημα που πραγματεύεται τη μνήμη και τις διαταραχές της, τις άνοιες και ειδικότερα τη νόσο του Αλτσχάιμερ, δίνοντας παράλληλα το στίγμα και το δεοντολογικό τρόπο προσέγγισης του όλου προβλήματος-ιδιαίτερα προσιτό στο ευρύτερο κοινό. Ο συγγρφέας, με αποσαφηνιστική γλαφυρότητα, πραγματεύεται τους μηχανισμούς της φυσιολογικής μνήμης και διαφορίζει τις διαταραχές της ανάλογα με την ποικιλότητα της αιτιοπαθογένειας που τις προκαλεί.