Η ακολουθία της Οξφόρδης : μυστόρημα - Martinez, Guillermo, 1962- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία ;, 2005)
Λίγες μέρες μετά την άφιξή του στην Οξφόρδη, ένας νεαρός φοιτητής απ' την Αργεντινή βρίσκει το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας την οποία κάποιος είχε πνίξει με ένα μαξιλάρι. Η δολοφονία αποδεικνύεται ότι είναι μια νοητική πρόκληση προς έναν από τους πιο διακεκριμένους μαθηματικούς του αιώνα, τον Άρθουρ Σέλντομ, και η πρώτη μιας σειράς από δολοφονίες. Ενώ η αστυνομία ερευνά μια σειρά από υπόπτους, δάσκαλος και μαθητής διεξάγουν τη δική τους έρευνα, απειλούμενοι από τα όλο και πιο επικίνδυνα συμπεράσματα των εικασιών τους. Η ακολουθία της Οξφόρδης συνδυάζει τη ζοφερή ατμόσφαιρα των αγγλικών νοσοκομείων με τα γλωσσικά παιχνίδια του Βιττγκενστάιν, το θεώρημα του Gödel με τις εκρήξεις του πάθους και τις αρχαίες σέκτες των μαθηματικών με την τέχνη των παλιών μάγων. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φαινομενικά κλασική πλοκή, μια ιστορία της οποίας η έκβαση μοιάζει με τρικ αριστοτέχνη ταχυδακτυλουργού.