Ο ζυθοποιός του Πρέστον - Camilleri, Andrea, 1925-2019 (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, 2005)
Στο βιβλίο αυτό, το πραγματικό γεγονός που έγινε γνωστό μετά τη δημοσίευση μιας εργασίας με τίτλο «Έρευνα γύρω από τις συνθήκες της Σικελίας του 1875-76», είναι οι ραδιουργίες, τα εγκλήματα και οι αναταραχές μετά την ανεξήγητη απόφαση του νομάρχη της Καλτανισσέτα να εγκαινιάσει το θέατρο της Καλτανισσέτα ανεβάζοντας μια άγνωστη λυρική όπερα με το τίτλο «Ο ζυθοποιός του Πρέστον».