Θανάσιμη ερώτηση : μυθιστόρημα - Asher, Jane (Πεζογραφία σύγχρονη ξένη, 2000)
Ένα απρόβλεπτο τηλεφώνημα αναστατώνει τη ζωή μιας ευτυχισμένης συζύγου. Δεν μπορεί να πιστέψει πως ο επί είκοσι χρόνια φαινομενικά καθ όλα άψογος άνδρας της έχει διπλή ερωτική ζωή. Πώς την πρόδιδε και πως πίσω από την καθημερινή συμπεριφορά του ενέδρευε μια φοβερή διπροσωπία. Η ζήλια και ο θυμός της ξυπνούν μια ασίγαστη μανία εκδίκησης. Απλώς, περιμένει την ευκαιρία. Και της δίνει ένα τρομερό τροχαίο ατύχημα που αφήνει τον άνδρα της ανάπηρο... Η Ασερ σκιαγραφεί πειστικά τις πτυχές της ψυχοσύνθεσης των ηρώων και ταυτόχρονα μας κάνει να συμπαθήσουμε την πολυβασανισμένη ηρωίδα της, έστω κι αν οι πράξεις της είναι αμφιλεγόμενης ηθικής.