Είσαι γυναίκα είσαι γη : μυθιστόρημα - Στυλιανού, Στέλιος Δ. (Μοντέρνοι Καιροί, 2004)
Είσαι γυναίκα, και σαν γυναίκα, μόνο εσύ μπορείς να προκαλέσεις το χρόνο, μόνο εσύ θα γεννήσεις έρωτα. Είσαι γη και, σαν γη, μόνο εσύ σπέρνεις λουλούδια φλογερά, μόνο εσύ γιορτάζεις με τη βροχή, κι όπως θα χορεύεις στης ζωής τους κύκλους, σιωπηλά, θα γίνεις όνειρο, καημός, τραγούδι εσύ για μένα.