Η μπλέ ώρα : μυθιστόρημα - Χειμωνάς, Θανάσης 1971- (Πατάκης, 2005)
Μια εξαφάνιση. Εκούσια ή ακούσια; Το είχε συνήθειο ο Αντώνης να ξεκόβει απ' όλους κι όλα κάθε που ετοίμαζε τη νέα ταινία του. Αυτή τη φορά όμως είχε εξαφανιστεί για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τον Δημήτρη, το μικρό αδερφό του που αναλαμβάνει να ψάξει και να βρει αν και πού ζει ο Αντώνης, το μυστήριο ξετυλίγεται δύσκολα. Σε Αθήνα, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Το ταξίδι αυτό, ταξίδι απόγνωσης και αυτογνωσίας, έχει τελικό προορισμό την «Μπλε Ώρα». Εκείνη την ώρα που αρχίζει να νυχτώνει και όλα πια ξεκαθαρίζουν.