Κωνσταντινούπολη - Ξανθούλης, Γιάννης, 1947-; Guler, Ara (Μια πόλη στη λογοτεχνία, 2004)
Ο Γιάννης Ξανθούλης δημιουργεί έναν μοναδικό τόμο με κείμενα ελλήνων αλλά και ξένων συγγραφέων ανασυνθέτοντας τη ζωή στην Πόλη (από την κουζίνα της, τα χαμάμ της ως την αγάπη των κατοίκων της για την Αλίκη Βουγιουκλάκη). Στο βιβλίο περιλαμβάνονται φωτογραφίες ενός από τους μεγαλύτερους σύγχρονους φωτογράφους, του Ara Guler. Ανθολογούνται κείμενα των Θεόφιλου Γκωτιέ, Τζον Φρίλι, Φράνσες Καζάν, Ουμπέρτο Έκο, Marc-Edouard Nabe, Χαλιντέ Εντίπ Αντιβάρ, Αζίζ Νεσίν, Νεντίμ Γκιουρσέλ, Ζουλφί Λιβανελί, Ορχάν Τουρκέρ, Ορχάν Παμούκ, Μισέλ ντε Γκρες, Τυμφρηστού, Γεωργίου Α. Ζαρίφη, Γιώργου Θεοτοκά, Μαρίας Ιορδανίδου, Ελένης Χαλκούση, Γιώργου Βαλασιάδη, Μαριάννας Γερασίμου, Σούλας Μπόζη, Γιάννη Ξανθούλη, Θωμά Κοροβίνη, Μίνωα Μαρκάκη, Έλενας Μοσχίδη, Βασιλικής Παπαγεωργίου.