Τα πορτοκάλια του Μονταλμπάνο : αστυνομικές ιστορίες - Camilleri, Andrea, 1925-2019 (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, Σειρά Andrea Camilleri, 2004)
Οι καινούριες αυτές ιστορίες ξεκινούν από μιαν αδιόρατη ρωγμή που υπάρχει στην «κανονική κατάσταση» κι εκεί είναι που ο αστυνόμος Μονταλμπάνο συναντάει τα πιο ασυνήθιστα και ετερογενή εγκλήματα: ηλικιωμένα ζευγάρια ηθοποιών σκηνοθετούν το μελλοντικό θάνατό τους και ερμηνεύουν τους ρόλους τους μέσα στο υπνοδωμάτιό τους, συνταξιούχοι διευθυντές εξαπατούν γενναιόδωρες πόρνες κλπ.