Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Τόμος ΣΤ΄ : ιατρικά, δικαστήρια και ποιναί, ο μοναχικός βίος, το θρησκευτικόν θέατρον = Vie et civilisation Byzantines. Tome VI - Κουκουλές, Φαίδων, 1881-1956 ([χ.ό.], 1955)
Ασματα -- Παροίμιαι -- Τα αινίγματα -- Τα σχήματα -- Προλήψεις δεισιδαιμονίαι και μαγικαί και δεισιδαιμόνες συνήθειαι των Βυζαντινών