Βυζαντινών βίος και πολιτισμός = Vie et civilisation Byzantines : Αι τροφαί και τα ποτά, τα γεύματα, τα δείπνα και τα συμπόσια, ο χορός, ο γεωργικός βίος, η μελισσοκομία, η αμπελουργία, τα ποιμενικά, η αλιεία, ο νατυτικός βίος, η θήρα. - Κουκουλές, Φαίδων, 1881-1956 (Collection de l' institut Francais d' Athenes, 1952)
Ασματα -- Παροίμιαι -- Τα αινίγματα -- Τα σχήματα -- Προλήψεις δεισιδαιμονίαι και μαγικαί και δεισιδαιμόνες συνήθειαι των Βυζαντινών