Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Τόμος Δ΄ : η γέννησις, η βάπτισις, ο γάμος, η τελευτή και η ταφή, η οικία, αι οδοί και οι έβμολοι, η κόμμωσις,η υπόδεσις, τα λουτρά = Vie et civilisation Byzantines. Tome IV - Κουκουλές, Φαίδων, 1881-1956 ([χ.ό.], 1951)
Ασματα -- Παροίμιαι -- Τα αινίγματα -- Τα σχήματα -- Προλήψεις δεισιδαιμονίαι και μαγικαί και δεισιδαιμόνες συνήθειαι των Βυζαντινών