Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Τόμος Γ΄ : ο ιππόδρομος και οι ιπποδρομικοί αγώνες, οι αγώνες και τα αγωνίσματα, οι βυζαντινοί αιχμάλωτοι, η διαπόμπευσις, οι κλέπται και αι φυλακαί, τα λαϊκά θεάματα και αι λαϊκαί διασκεδάσεις, αι εμπορικαί πανήγυρεις, αι έριδες και αι ύβρεις, αι αραί, αι ευχαί και οι όρκοι = Vie et civilisation Byzantines. Tome III - Κουκουλές, Φαίδων, 1881-1956 ([χ.ό.], 1949)
Ασματα -- Παροίμιαι -- Τα αινίγματα -- Τα σχήματα -- Προλήψεις δεισιδαιμονίαι και μαγικαί και δεισιδαιμόνες συνήθειαι των Βυζαντινών