Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Τόμος B΄ ΙΙ : περί τα βυζαντινά φορέματα, οικιακά έπιπλα και σκεύη, αι πάνδημοι γυναίκες, ο βίος μιας βυζαντινής = Vie et civilisation Byzantines. Tome II Fasc 2 - Κουκουλές, Φαίδων, 1881-1956 ([χ.ό.], 1948)
Ασματα -- Παροίμιαι -- Τα αινίγματα -- Τα σχήματα -- Προλήψεις δεισιδαιμονίαι και μαγικαί και δεισιδαιμόνες συνήθειαι των Βυζαντινών