Η άπιστη : μυθιστόρημα - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Βλάσση Αφοι, 1984)
"Η Άπιστη"... Ένα ακόμα μυθιστόρημα του Ξενόπουλου με θέμα την ανθρώπινη καρδιά. Ένα βιβλίο σχεδόν "άγνωστο" μέχρι τώρα. Πλημμυρισμένο παλμό. Θεμελιωμένο σε καταστάσεις παράξενες, αλλά και πραγματικές. Ένα έργο στο οποίο συγκρούονται και αλληλοσυμπληρώνονται, ο έρωτας και η μοίρα, για να συνθέσουν μια μεγάλη ευτυχία, που το φως της πλημμυρίζει και μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)