Ο μικρούλης Αϊ-Βασίλης - Stohner, Anu (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2002)
Μια φορά κι έναν καιρό στο μακρινό βορρά δίπλα στο μεγάλο δάσος ζούσε ένας μικρούλης Αϊ-Βασίλης που κάθε χρόνο περίμενε πώς και πώς το ταξίδι στα παιδιά περισσότερο από κάθε άλλο Αϊ-Βασίλη στον κόσμο. Όμως εκεί ζούσαν και οι μεγάλοι Αϊ-Βασίληδες, που πίστευαν πως ήταν ακόμη πολύ μικρός για να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι.