Η δύναμη της σιωπής - Castaneda, Carlos (Κάκτος, 1988)
Από το 1973, οπότε εκδόθηκε το βιβλίο του Καστανέντα, οι διδασκαλίες του δον Χουάν, τα βιβλία του, έχουν πουληθεί σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο ο Καστανέντα επιβίωσε για τόσο πολύ είναι ότι ουδέποτε υπήρξε δημιούργημα μιας αντικουλτούρας. Είναι ανθρωπολόγος, μυστικιστής, ποιητής, προικισμένος συγγραφέας, που αποκάλυψε σε όλους μας τους θησαυρούς μιας θρησκευτικής και φιλοσοφικής εμπειρίας η οποία άνθησε πολύ προτού ο λευκός άνθρωπος έρθει στην αμερικανική ήπειρο και η οποία εξακολουθεί να ανθεί - την εμπειρία του Ινδιάνου της Αμερικής. Είναι επίτευγμα του συγγραφέα η εξερεύνηση του κόσμου των μάντεων που του άνοιξε ο δον Χουάν, Ινδιάνος Γιακί μάγος, του οποίου η σχέση με τον Καστανέντα έγινε η πιο φημισμένη φιλία μεταξύ δασκάλου και μαθητή στη λογοτεχνία της νεότερης εποχής. Μετά από την εξαφάνισή του από τα τελευταία βιβλία του Καστανέντα, ο δον Χουάν τώρα επιστρέφει, σοφός, εξοργιστικός, ικανός για θαύματα και φάρσες, αναζητώντας πάντα τη σοφία του πολεμιστή, τέχνη ταυτόχρονα και μαγεία.