Κάτι τέτοιες νύχτες - Θωμοπούλου, Σοφία (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2005)
H ΨYXH THΣ MΠOPOYΣE NA TON ΞEXΩPIΣEI ANAMEΣA ΣE EKATOMMYPIA AΛΛOYΣ. HTAN O ANTPAΣ ΠOY ΘA ΠEΘAINE ΓI' AYTH. TO AΛΛO MIΣO THΣ. HTAN EKEINOΣ ΠOY ΓIA NA TH ΣYNANTHΣEI ΠEPIΠΛANHΘHKE AOPATOΣ MEΣA ΣTOYΣ AIΩNEΣ ANAZHTΩNTAΣ TO ΣΩMA ΠOY ΘA EΔINE THN EYKAIPIA NA ΠAPOYN ΣAPKA KAI OΣTA TA ONEIPA TOYΣ.KATI TETOIEΣ NYXTEΣ, BPOXH AΠO ONEIPA ΠYPΠOΛOYΣAN TO NOY KAI THN KAPΔIA THΣ ΣOΦIAΣ. ONEIPA EΠIMONA ΠOY THN TAΞIΔEYAN ΣE ENA MAKPINO ΠAPEΛΘON KAI ZΩNTANEYAN ΣTIΓMEΣ ANYΠEPBΛHTA EΞOXEΣ ΠOY EZHΣE MAZI TOY.KATI TETOIEΣ NYXTEΣ, AYTOΣ O ANTPAΣ EPXOTAN ΣTON YΠNO THΣ KAI THΣ MIΛOYΣE ΓIA MIA AΓAΠH MONAΔIKH, YΠEPOXH.KAI EKEINH, ΠAΓIEΔEYMENH ΣTO MAΓIKO ΔIXTY TOY ΘEIKOY EPΩTA, AΦHΣE ΠIΣΩ THΣ MIA ΣXEΣH ANΘPΩΠINH, ΣYNHΘIΣMENH, ΓIA NA ANAZHTHΣEI TA IXNH TOY AΓNΩΣTOY ANTPA ΠOY TOΛMHΣE NA ΠAPABIAΣEI TA ΣYNOPA TΩN ΔYO KOΣMΩN ΓIA XAPH THΣ.