Ηγεμονία, ή, Επιβίωση : η εκστρατεία της Αμερικής για παγκόσμια κυριαρχία - Chomsky, Noam, 1928- (κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Κόσμος, 2004)
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας εξετάζει πώς φτάσαμε στο δίλημμα «ηγεμονία ή επιβίωση», ποιους κινδύνους διατρέχουμε και για ποιο λόγο η ηγεσία των ΗΠΑ δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ανθρώπινου είδους.