Η παράξενη χημεία του έρωτα - Ray, Kitty (Ωκεανίδα, 2001)
Ανεξάρτητη, ανύπαντρη και έγκυος, η Έλις Τζονς αποφασίζει ότι πρέπει να διακόψει την καριέρα της και βρίσκει καταφύγιο στο Σάφολκ, σ' ένα μικρό, πρωτόγονο εξοχικό που κληρονόμησε από τη θεία της τη Νελ, για να γλιτώσει το νεαρό εραστή της από το βαρύ φορτίο της πατρότητας, που δεν είναι ακόμα έτοιμος να σηκώσει. Στο σκονισμένο τζάκι του εξοχικού, σ' ένα πακέτο που απευθύνεται στην ίδια, βρίσκει το ημερολόγιο της Νελ. Η Έλις διαβάζει τις αναμνήσεις της θείας της και συνθέτει σιγά σιγά την ζωή της -το μεγάλο, τραγικό έρωτά της, το πάθος της για τον εγκαταλειμμένο τώρα πια κήπο του μικρού εξοχικού, που έγινε η παρηγοριά της όταν όλα γκρεμίστηκαν. Η ζωή της Νελ, μια ιστορία αγάπης κι απέραντης θλίψης, χρωματισμένη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και τις αποπνικτικές ηθικές αρχές εκείνης της εποχής, οδηγεί την Έλις σε παλιά, θαμμένα μυστικά, στην αλήθεια και στον έρωτα που τόσο απεγνωσμένα πάλεψε να πνίξει.