4 1/2 φίλοι και το μυστήριο του έβδομου αγγουριού - Friedrich, Joachim, 1953- (Επιλογή, 2002)
Στα περιβόλια της γειτονιάς συμβαίνουν τα πιο περίεργα πράγματα: Οι φράουλες εξαφανίζονται, για να εμφανιστούν λίγο αργότερα σε βαζάκια μαρμελάδας. Κάποιος Βάφει κρυφά τους φράχτες και κουρεύει το γρασίδι. Και το πιο τρομερό! Κάθε βράδυ χάνεται και από μία "γρια Χίλντα" τα περίφημα αγγουράκια που καλλιεργεί ο θείος του Κάλε. Μήπως κάποιος προσπαθεί να τρομάξει τους κατοίκους και να κλείσει τα περιβόλια; Αυτός κι αν είναι ένας λόγος για να λύσουν το μυστήριο οι 4 1/2 φίλοι!