Η οικογένεια Πρασίνου πάει διακοπές : ισοτιμία - Παντελή, Σμαρούλα, 1959- (Τα μικρά και τα μεγάλα του κόσμου, 2004)
Μια οικογένεια βατράχων, οι Πράσινοι, βρίσκονται σε διακοπές και η ζωή της μαμάς Πρασίνου αρχίζει να δυσκολεύει. Ο καθένας θέλει το δικό του, ενώ καταφθάνουν απρόσκλητοι και οι Βατραχοπεδιλάκηδες! Ποιος θα κάνει τις δουλειές; Ποιος θα ετοιμάσει το φαγητό; Το όνειρο της μαμάς Πρασίνου για λίγη ξεκούραση αρχίζει να καταρρέει. Ώσπου εμφανίζεται ο ξάδελφος Γιώργος.