Η φλογέρα του βοσκού : αλαζονεία - Πριοβόλου, Ελένη, 1959- (Τα μικρά και τα μεγάλα του κόσμου, 2003)
Ο μικρός βοσκός κληρονομεί από τους προπαππούδες του τη μαγική φλογέρα, την καμωμένη από χέρι νεράιδας. Με τους ήχους της ο κόσμος μεταμορφώνεται. Όταν, όμως, αυτή θα πέσει στα χέρια άπληστου, αλαζόνα βασιλιά, ο κόσμος θα κινδυνεύσει. Αλλά τέλος καλό. . . όλα καλά. [Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]