Πρίγκιπας και φτωχός - Twain, Mark, 1835-1910 (Παπαδόπουλος, 2005)
Ιστορίες με πρίγκιπες υπάρχουν ένα σωρό. Και πρίγκιπες, στ' αλήθεια και στα παραμύθια, άλλοι τόσοι. Πρίγκιπες καλοί, γεναίοι, όμορφοι, ή κι άλλοι κακότροποι, κακάσχημοι, κακοκαρδισμένοι. Κοντολογίς κάθε πρίγκιπας έχει την ιστορία του και κάθε ιστορία, κάθε παραμύθι, έχει κι αυτή έναν πρίγκηπα, με στολή ή δίχως. Μα σαν την ιστορία ετούτη εδώ, με δύο πρίγκιπες ολόκληρους δικούς της, άλλη δεν έχει ακουστεί καμιά.