Το ταξίδι της παπλωματούς - Brumbeau, Jeff (Άγκυρα, 2005)
Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς - ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της και ταξιδεύει σε άλλους τόπους, για να ανακαλύψει πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Μα καθώς αφήνει τον τόπο της, έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τούς κάνει να είναι δυστυχισμένοι. Στην αρχή νομίζει πως η ίδια δεν μπορεί τίποτε να κάνει για να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει. Καθώς ανακαλύπτει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, το κορίτσι ανακαλύπτει και τη δικιά του ευτυχία, και κυρίως τη γαλήνη, που ποτέ ως τότε δεν είχε γνωρίσει. Η όμορφη και δυνατή αυτή ιστορία του Jeff Brumbeau, που αφηγείται το τι είχε συμβεί πριν από τα όσα αναφέρονται, στο άλλο θαυμάσιο παραμύθι του, το "Δώρο της παπλωματούς", έχει εικονογραφηθεί από την Gail de Marcken με τέτοιο πλούσιο σε χρώματα τρόπο, που λες και συναγωνίζονται σε ομορφιά τα θαυμαστά παπλώματα της ηρωίδας.