Υγεία και πρόληψη = Mayo clinic guide to self-care : γιατί είμαστε υγιείς μόνο όταν ξέρουμε : ο προσωπικός σας ιατρικός σύμβουλος για την πρόληψη και τη θεραπεία κάθε προβλήματος υγείας - Hagen, Philip T. (Mayo clinic, 2001)
Το βιβλίο αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε στο σπίτι με ασφάλεια διάφορα συνηθισμένα ιατρικά προβλήματα και να σας γλιτώσει από μια άσκοπη εισαγωγή στο νοσοκομείο ή στα επείγοντα περιστατικά. Παράλληλα, σας δίνονται σαφείς οδηγίες καθώς και όλες οι ενδείξεις εκείνες που καθιστούν απαραίτητη μια επίσκεψη στο γιατρό. Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε αξιόπιστες, πρακτικές και ευκολονόητες πληροφορίες για περισσότερες από 150 συνηθισμένες ιατρικές παθήσεις και θέματα σχετικά με την υγεία. Οι συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα του εαυτού μας έχουν στόχο να προλάβουν τυχόν επιπλοκές μιας πάθησης και να ελαχιστοποιήσουν την επίδρασή της στη ζωή μας. Όλες οι πληροφορίες βασίζονται στην εμπειρία των γιατρών της Κλινικής Mayo και αποτελούν συστάσεις και συμβουλές που δίνουν οι ίδιοι στους ασθενείς τους.