Η τρίτη ηλικία = Mayo clinic on healthy aging : όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε καλύτερη ποιότητα ζωής ακόμα και σε πολύ προχωρημένη ηλικία - Greagan, Edward T. (Mayo clinic, 2005)
Το πέρασμα στην τρίτη ηλικία συνεπάγεται αλλαγές, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Πλέον, χρειάζεται να προσέχετε περισσότερο την υγεία σας, αλλά και να στραφείτε προς νέες πνευματικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Ακολουθώντας τις οδηγίες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας, θα δημιουργήσετε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα σας εξασφαλίσουν πολλά και ευτυχισμένα χρόνια ζωής, γεμάτα υγεία.