Δαρείος, ο βασιλεύς των βασιλέων - Hebert, Bernard (Ιστορικό μυθιστόρημα / Λιβάνης, 2005)
Πέμπτος αιώνας π. Χ. Ο μεγάλος βασιλιάς Δαρείος, μετά από μακρά περίοδο βασιλείας, θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη. Όμως, στο απομακρυσμένο χωριουδάκι του Χονταμπάντ, η ζωή κυλάει ήρεμα και κανείς δεν ανησυχεί για τον επικείμενο πόλεμο. Η ορφανή Σεταρέ, για την οποία ο μάγος Ζωροάστρης έχει προβλέψει ξεχωριστή μοίρα, βρίσκει καταφύγιο κοντά στο Μαρδοχαίο, ο οποίος ακολουθεί το Βασιλιά των Βασιλέων και ξεκινάει το ταξίδι του κατά μήκος του Ευφράτη, και κατευθύνεται στη μυθική Σκυθία.