Το ρολόι του κόσμου χτύπα μεσάνυχτα : μυθιστόρημα - Λουντέμης, Μενέλαος, 1912-1977 (Ελληνική λογοτεχνία, 2001)
Πέντε ενότητες για "Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα". Οι ήρωες, άνθρωποι καθημερινοί, γεμάτοι υψηλά ιδανικά, ανθρωπιά κι αγάπη, έρχονται αντιμέτωποι με τη βία, το μίσος και το έγκλημα. Η πορεία τους, μια αδιάκοπη θυσία στο βωμό του αγώνα για την ελευθερία των λαών.