Πόλη από λάσπη - Ellis, Deborah, 1960- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 2005)
Η καλύτερη φίλη της Παρβάνα, η Σόζια, έχει διαφύγει από το Αφγανιστάν και πασχίζει να επιβιώσει μοναχή της στους δρόμους του Πεσαβάρ, στο Πακιστάν. Με μοναδικό της φίλο το σκύλο της, είναι αναγκασμένη να μαζεύει ό,τι φαγώσιμο βρίσκει και να ψάχνει κάθε βράδυ μια κάπως ασφαλή γωνιά για να κοιμηθεί. Είναι όμως χειρότερα έτσι από ό,τι μια ολόκληρη ζωή μέσα σε καταυλισμό προσφύγων; Μια δυνατή και ανθρώπινη ιστορία για ένα ανεξάρτητο κορίτσι που προσπαθεί να κρατήσει τη ζωή του στα δικά του χέρια.