Το μυστικό της μπαλαρίνας - Geras, Adele (Ωκεανίδα, 2005)
Τα ταραγμένα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Έστερ έχει ένα τρελό, κοριτσίστικο όνειρο: να γίνει πρίμα μπαλαρίνα, στα χνάρια της χορεύτριας μητέρας της, που την άφησε ορφανή όταν ήταν μόλις πέντε χρονών. Παρ' όλες τις αντιξοότητες, θα καταφέρει τελικά να γίνει ζωντανός θρύλος του κλασικού μπαλέτου με την πολύτιμη βοήθεια της Μαντάμ Όλγκα, της μυστηριώδους Ρωσίδας δασκάλας της. Όμως ένας άτυχος νεανικός έρωτας μ' έναν παντρεμένο συγγραφέα θα τη σημαδέψει βαθιά και θα τη βαρύνει μ΄ένα οδυνηρό μυστικό για την υπόλοιπη ζωή της...