Η κοιλάδα με τις πεταλούδες - Δικαίου, Ελένη (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 2005)
Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον δύο 12χρονα παιδιά, ο Ζώης και η Κόρα, αποφασίζουν να παίξουν ένα «παράξενο» παιχνίδι. Ξέρουν πως, για να γίνει αυτό, πρέπει να βγουν έξω από το διάφανο θόλο που προστατεύει την πόλη τους, στην ερημιά μιας παλιάς λίμνης που έχει αποξηρανθεί. Δεν έχουν υπολογίσει τη βροχή που πέφτει συνέχεια τον τελευταίο καιρό, ούτε πως αυτό που εκείνοι ξεκίνησαν σαν παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες, ολότελα διαφορετικούς από εκείνους των παιχνιδιών που έπαιζαν μέσα από τις οθόνες τους.