Το εργοστάσιο της συμφοράς - Snicket, Lemony (Μια σειρά από ατυχή γεγονότα, 2003)
Ελπίζω, για το καλό σου, να μη διάλεξες να διαβάσεις αυτό το βιβλίο αν είχες όρεξη για ευχάριστες περιπέτειες. Αν είναι έτσι, σε συμβουλεύω να το αφήσεις αμέσως, γιατί απ' όλα τα βιβλία που περιγράφουν την άτυχη ζωή των ορφανών Μποντλέρ, αυτό είναι ίσως μέχρι στιγμής το ατυχέστερο. Ο κύριος Πόε στέλνει τη Βάιολετ, τον Κλάους και τη Σάντι Μποντλέρ στην Ουδατινούπολη για να δουλέψουν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας και εκεί, πίσω από τον κάθε κορμό, βρίσκονται κρυμμένες συμφορές και ατυχίες...