Το φαρδύ παράθυρο - Snicket, Lemony (Μια σειρά από ατυχή γεγονότα ;, 2003)
Αγαπητέ αναγνώστη, αν δεν έχεις διαβάσει τίποτα για τα ορφανά Μποντλέρ, τότε, πριν διαβάσεις την επόμενη πρόταση, θα 'πρεπε να ξέρεις το εξής: η Βάιολετ, ο Κλάους και η Σάνι είναι καλόκαρδα και έξυπνα παιδιά, μα πολύ λυπάμαι που πρέπει να σου πω ότι η ζωή τους είναι γεμάτη ατυχίες και συμφορές. Όλες οι ιστορίες γι' αυτά τα τρία παιδιά είναι δυσάρεστες και στενάχωρες - και ίσως αυτή που τώρα κρατάς στα χέρια σου να είναι η χειρότερη απ' όλες. Αν δεν έχεις το θάρρος να διαβάσεις ένα βιβλίο που περιγράφει έναν τυφώνα, μια συσκευή που κάνει σινιάλο για βοήθεια, πολλές πεινασμένες βδέλλες, κάμποση παγωμένη αγγουρόσουπα, ένα φριχτό παλιάνθρωπο και μια κούκλα που ονομάζεται Όμορφη Πένι, τότε πιθανότατα θα γεμίσεις απόγνωση. Εγώ θα συνεχίσω να καταγράφω τις τραγικές ιστορίες των Μποντλέρ, γιατί αυτό κάνω στη ζωή μου. Εσύ, ωστόσο, πρέπει να αποφασίσεις για τον εαυτό σου αν μπορείς να αντέξεις μια ιστορία γεμάτη συμφορές. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)