Το νοσηρό νοσοκομείο - Snicket, Lemony (Μια σειρά από ατυχή γεγονότα, 2004)
Πριν πετάξεις αυτό το βιβλίο στο έδαφος και το βάλεις στα πόδια όσο πιο γρήγορα μπορείς, θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρεις πρώτα το γιατί. Αυτό το βιβλίο είναι το μοναδικό που περιγράφει και την παραμικρή λεπτομέρεια από τη θλιβερή διαμονή των Μποντλέρ στο Νοσοκομείο Χάιμλιχ, πράγμα που το κάνει και ένα από τα πιο απαίσια βιβλία στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά ευχάριστα πράγματα να διαβάσει κανείς, αλλά αυτό το βιβλίο δεν περιέχει κανένα. Στις σελίδες του θα βρεις τρομερές λεπτομέρειες, όπως έναν καχύποπτο καταστηματάρχη, μια περιττή εγχείρηση, ένα σύστημα ενδοσυνεννόησης, αναισθησία, μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς και κάποια συγκλονιστικά νέα σχετικά με μια πυρκαγιά. Είμαι σίγουρος πως αποκλείεται να θες να διαβάσεις κάτι τέτοιο. Έχω δώσει όρκο να ερευνήσω σε βάθος αυτή την ιστορία και να την καταγράψω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οπότε ξέρω πως αυτό το βιβλίο καλύτερα να παραμείνει στο πάτωμα, εκεί όπου αναμφισβήτητα το βρήκες.