Οι κόρες της επιθυμίας - Mukherjee, Bharati (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2004)
Ισορροπώντας ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, σε παρελθόν και παρόν, παρακολουθούμε μια υπέροχη οικογενειακή ιστορία, όπου τα γεγονότα, οι δοξασίες, οι τόποι και οι παραδόσεις παίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο. Η αφηγήτρια και οι δύο αδερφές της ωριμάζουν σ' έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Οι αναμνήσεις από την Καλκούτα των παιδικών τους χρόνων, η ανατροφή τους, τα όνειρά τους θα γίνουν βαρίδια που θα τις κρατούν καθηλωμένες στο παρελθόν ή μπαλόνια που θα τις αφήσουν να πετάξουν ανεμπόδιστες στο μέλλον;