Εμείς οι Έλληνες : για μια ελληνική πορεία με επίγνωση - Τσιριντάνης, Αλέξανδρος Ν., 1903-1977 (Συζήτησις, 1978)
Μόνο μια εξήγηση ακόμη, σχετικά με τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου. Και αυτό έχει τον ίδιο συγγραφέα, όπως και το προηγούμενο "Για μια πορεία με επίγνωση": Την ανησυχία. Γιατί, αν η πορεία μας σαν ανθρώπων γενικά μας εμπνέει ανησυχία, όπως έχομε πολλές φορές αναπτύξει, πολύ περισσότερη ανησυχία μας εμπνέει η εθνική μας πορεία σαν Ελλήνων.