Τζουμά, το χωριό που το έλεγαν Ευτυχία - Πιτσέλη-Τσικοπούλου, Αναστασία (Ελληνικά Γράμματα, 1999)
Ένα ταξίδι μνήμης στο χρόνο, ως φόρος τιμής για το χωριό "Τζουμά", τη δεύτερη πατρίδα των προσφύγων της Ανατολικής Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκε στο βωμό της προόδου. Έτσι χαρακτηρίζεται το μυθιστόρημα στο οποίο η συγγραφέας καταγράφει με σεβασμό και τρυφερότητα τα προσωπικά της βιώματα, από το χωριό που πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων.