Οι Ίνκας και οι εξωγήινοι - Dicks, Terrance (Ανεξήγητα φαινόμενα, 2001)
Στη Λίμα του Περού, φήμες για μια ιερή μάσκα, για φαντάσματα ιερέων και για ένα κίνημα που επιθυμεί την αναβίωση της αυτοκρατορίας των Ίνκας, ένας ηγέτης που ισχυρίζεται πως είναι η μετενσάρκωση του Αταχουάλπα, του δολοφονημένου από τους Ισπανούς κατακτητές βασιλιά των Ίνκας, και, το κυριότερο, απαγωγές και δολοφονίες Περουβιανών με ισπανική καταγωγή μπορούν να φοβίσουν τον Ματ και τον πατέρα του, τον καθηγητή Στέρλινγκ; Μα και βέβαια όχι! Τι θα συμβεί όμως όταν αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα;