Ιστορία και εξέλιξη της γραφής - Λάζος, Χρήστος Δ., 1946-
Με το έργο μου αυτό προσπάθησα να καλύψω ένα τομέα, της ιστορίας της γραφής, να του προσδώσω την ακρίβεια των στοιχείων που του είναι απαραίτητη και ακόμη να του δώσω την κατάλληλη γλαφυρότητα ώστε να μπορεί να διαβαστεί. Κινούμενος μέσα σ’ ένα γενικότερο πνευματικό πεδίο δεν θέλησα το βιβλίο μου να παρουσιαστεί σαν μια άνοστη και άνευ ενδιαφέροντος για τον πολύ κόσμο πραγματεία, δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι ειδικοί της ιστορίας της γραφής δεν θα βρουν αρκετά στοιχεία. Το να παρουσιάσω μια τελείως ειδικευμένη πραγματεία για μένα θα ήταν απώλεια χρόνου.